Прераждането е един голям въпрос, на който сякаш никога няма да

...
Прераждането е един голям въпрос, на който сякаш никога няма да
Коментари Харесай

Полъх от друг живот: Има ли обяснение за прераждането?

Прераждането е един голям въпрос, на който като че ли в никакъв случай няма да получим отговор. Поне не и в съзнателната ни действителност тук на Земята. Независимо дали сте от вярващите или от скептиците, това е тематика, която няма по какъв начин да не погъделичка любознанието и да ни накара да мислим за границите на вероятното. Дори и учените, които работят с акуратност и точност, са заинтригувани от тази тематика. Тази седмица в рубриката " Забранени истории с Джуджи " в предаването " На кафе " научаваме какво има да каже науката по този въпрос.

Прераждането е развой на развиване, еволюция на душата. Според някои, божествената искра пада в гъстата материя и по-късно потегля по противоположния път към Бога, към дома. Тя ще се върне там пречистена, събрала тонове житейски опит, тъй като в духовния свят всичко е идеално и няма условия за развиване за разлика от физическия.
 7 разновидността на прераждането  7 разновидността на прераждането  7 разновидността на прераждането  7 разновидността на прераждането
Ако имаме вяра на теориите за прераждането, физическото ни тяло е единствено краткотрайна обвивка, която ни е дадена за един земен живот. След гибелта, човешката душа напуща това тяло и се насочва към ново олицетворение, като избира друго време, друго място и нова обвивка. Според теорията за прераждането, предишното и бъдещето са преплетени и ние носим белезите от предходни животи както в душата, по този начин и в тялото си.
 image2_16x9.png Астро прогноза за седмицата: проявете смелостта да отстоявате себе си На фокус
Реинкарнацията е съществена идея в разнообразни духовни и религиозни традиции като хиндуизъм, будизъм, джайнизъм. Тя се среща и в ученията на келтските друиди. Прераждането се отхвърля от християнството, юдаизма и исляма, въпреки че някои техни разновидности поддържат концепцията за него.

Днес милиони хора по света имат вяра в прераждането и във вероятността гибелта да не е краят на всичко. Звучи успокояващо, само че за какво умираме, в случай че това не е краят? Какъв е смисълът от природния цикъл, в случай че той не бъде приключен? 

 прераждане iStock

Науката не е дала публично пояснение за прераждането. Квантовата физика до някаква степен се пробва да изясни научно какво се случва със съзнанието и това е обвързвано с по този начин наречената квантова суперпозиция, споделя Джуджи в " На кафе ".

" Тоест, частиците могат да бъдат на всички места, когато и да е. Съзнанието също, в този смисъл. Докато не ги наблюдаваш и когато ги наблюдаваш, тези частици може да са и някъде другаде ", изяснява тя. 

Чуйте видеото, с цел да научите още любопитни неща, свързани с прераждането. 
 7 разновидността на прераждането  7 разновидността на прераждането  7 разновидността на прераждането  7 разновидността на прераждането
За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook  , последвайте ни в Instagram  , намерете ни в TikTok  .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР